Vad händer i hjärnan vid stress?

By on 2017-03-06

Vad händer i hjärnan vid stress?

När vi blir stressade så kan vi uppleva många känslomässiga reaktioner. Flera av dessa pratar jag om i dagens ljudbloggfil.

Har du hört?

Du har säkert hört någon säga: ”Jag hinner inte…”

Visst är det så att vi har svårt att hinna med allt vi vill idag. Mycket beror på den stora andel intryck vi får uppleva idag när livet levs betydligt snabbare än det gjorde förr i tiden. Vår hjärna behöver då träna för att kunna hantera dessa intryck.

Många som är stressade upplever ofta både rädsla och oro. Det kan vara en ständig oro för pengar, att hinna med allt man vill och önskar sig eller att få hela livspusslet att gå ihop. Det kan handla om karriär, barn och annat som vi vill ha med i vårt liv.

På vilket sätt kan vi ha nytta av våra känslor och reaktionerna de skapar?

När vi lyssnar in våra känslomässiga reaktioner och låter de vara vår kompass för att veta hur vi mår skapar vi ett livslångt stöd att hämta information ifrån. Det gör att vi vet när det är dags att bromsa, gasa och släppa taget om något som oroat oss länge. När vi får kalibrerat vår inre kompass blir det lättare att säga ja när vi vill, säga nej när vi behöver och ta med oss det bagaget vi har nytta av i vårt liv.

Det blir då också enklare att göra nya val i livet baserade utifrån hur du vill leva Ditt liv!

Hur gör du för att lyssna an dina känslomässiga reaktioner?
Kommentera gärna i kommentarerna nedan.

Nytt avsnitt i bloggen i ljudform:

Återställ lösenord
Ange din e-postadress. Du kommer få ett nytt lösenord på e-post.