Sätt gränser

By on 2016-04-04

Förra veckan bloggade jag om vad som kan hända om vi inte sätter gränser och därmed kommer i obalans.

Så hur kommer vi till balans igen?

Att sätta gränser för vad du mäktar med och att göra rum för dig själv och dina behov är grundläggande för att ta hand om stress. Genom att skapa gränser som känns naturliga och OK för dig skapar du också utrymme till att ta hand om dig. Då finns det också plats till att leva ett stressfritt liv.

En hel del gånger behövs ett utomstående bollplank som kan se relationen i helikopterperspektiv för att se vad som behövs för att ”vippbrädan” ska återgå till balanserat läge. Ett sätt kan vara att bolla situationen med en kompis, men ibland behövs det en professionell samtalskontakt. Då kan det vara bra att anlita en samtalskontakt som jobbar under tystnadsplikt.

Vissa har stor nytta av att skriva ner sina tankar på ett papper och när det väl står där så blir tankarna luftigare igen och det går att hitta balansen för att kunna sätta gränser på ett bra sätt.

Ett annat sätt är att tydligt säga Nej och stå fast vid det. Det kan vara svårast då många upplever det svårt att se den andra människans besvikelse och då stå fast vid sitt beslut.

Posted in: Uncategorized
Återställ lösenord
Ange din e-postadress. Du kommer få ett nytt lösenord på e-post.