Föreläsningar

Föreläsningarnas utformning

Föreläsningarna är på ca 1,5 timme med möjlighet till frågestund. De är skapade för att informera och medvetandegöra hur viktiga dessa ämnen är i vår vardag.

Jag väver även in egenupplevda exempel, tagna direkt ifrån verkligheten, på hur det hjälpt mig i min vardag och hur det påverkat min livsresa och ökat min livskvalité.

Skräddarsydd

Önskar du en skräddarsydd föreläsning? Fyll i formuläret under Boka föreläsning så kontakas du.

 

Föreläsningarna som finns att välja på är:

Stresshantering – hur gör man?

Upplever du det som om du springer i ett brinnande hamsterhjul som bara går fortare och fortare? Eller upplever du att du aldrig blir riktigt klar och nöjd med saker du gör?

Stress är nånting som vi alla har i vårt liv, mer eller mindre. Det som kan skilja sig åt, är sättet vi hanterar den på.

Föreläsningen innehåller bla information om vilka stressorer vi har, historiken kring stress och en del av forskningen kring stress.

Jag ger tips på hur man kan ta hand om sin stress i vardagen och på jobb, och pratar även om hur kommunikationen emellan oss påverkar och hur man kan förhålla sig till fenomenet stress.

Dessutom får ni ta del av några exempel av hur man kan uppleva stress, plockade direkt ifrån verkligheten. Min erfarenhet av stress ifrån IT-branschen är några av de exemplen jag tar upp.

Min förhoppning är att ni får med er några verktyg från föreläsningen som ni kan applicera i er vardag!

Beröring och dess betydelse

Behovet av beröring ökar vid sjukdom, skador och funktionshinder. Det är då vikten av händernas varsamma arbete och beröringens nödvändighet ses i ett nytt ljus. Men det är något som är viktigt för oss alla!

Forskningen visar på att beröring ökar kroppsuppfattningen, stärker bindningen mellan föräldrar/barn/partners, ökar kommunikationen, förbättrar mag- och tarmfunktionerna, ökar immunförsvaret, lindrar smärta, skapar lugn och ro mm.

För mig, har beröringen gjort skillnad.

Innehållet i föreläsningen handlar bla om beröring i vardagen men även information om en behandlingsmetod som heter Taktil Stimulering. Syftet är att uppmärksamma vårt grundläggande behov av beröring, anledningen till varför vi är i så stort behov av det och vad vi kan göra i vardagen för att ge oss det vi behöver.

Jag väver ihop min föreläsning med att berätta på vilket sätt det gjort skillnad för mig och berättar lite guldkorn ur min resa där jag haft stor nytta av ökad kunskap om beröring.

”Beröring ger ökad tillväxt – utan beröring så växer vi inte!”

 Bli fri genom Sorgbearbetning

Sorg är en normal och naturlig känslomässig reaktion på en förlust av något slag.

Sorg är alla de ofta motstridiga tankar och känslor som våra förluster väcker inom oss.

Hur förlusterna upplevs är individuellt, men dödsfall och skilsmässor är oftast smärtsamma.

Ofta förknippas sorg med dödsfall och skilsmässor. Sorgereaktioner kan dock utlösas av en rad olika förluster och förändringar.

Exempel på händelser som kan utlösa sorg är separationer, övergrepp av olika slag, relationsproblematik (till partner, föräldrar, barn, vänner, kollegor), egen eller annans sjukdom, att förlora ett husdjur eller att livet inte blev som man hade tänkt sig.

Jag pratar bland annat om vilka myter som finns när det gäller sorg, vanliga sorgereaktioner och ger dig lite råd om hur du kan ta hand om dig själv i sorgen. Jag ger även handledning i hur vi kan bemöta varann när någon i vår vardag drabbas av sorg och hur vi på bästa sätt kan stötta!

Boka föreläsning

För prisuppgift och mer information fyll i formuläret här så kontaktar vi dig.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Återställ lösenord
Ange din e-postadress. Du kommer få ett nytt lösenord på e-post.